Csaba Henter

Csaba Henter

Director

703-812-5331
703-243-6410 fax
Henter@mwzb.com
mail@mwzb.com

Szolgáltatások

A belföldi és a nemzetközi szabadalmi kérvények előkészítése, ügyvivése és eljárásai, és vélemények és elemzések előkészítése a szabadalmazhatóság, szabadalomsértés, érvényesség, szabad működés és megfelelő gondosság témakörökben, és szabadalmi portfoliókezelés és stratégia kezelése

Technológiák

Vegyipar, Vegyészmérnöki ipar és Gyógyszeripar

Henter Csaba, igazgató, a praxisát főként a vegyi tudományok témakörében folytatja, mely magába foglalja a gyógyszereket, a petrolkémiai anyagokat és azok feldolgozásának folyamatait. Munkakörébe tartoznak még a katalizátorok, a polimerek, a kozmetikai szerek, színezőanyagok, tápanyagok, vitaminok, növényi kivonatok, üvegkompozitok, ionos-folyadékok, folyékony kristályos vegyületek és kompozitok, valamint az elektronika iparban használt vegyi anyagok széles választéka, beleértve a katódporlasztást és a félvezetőket. Ezen felül rutinos ügyész számos technikai találmányban.

Henter úr elsősorban szabadalmi ügyeken dolgozik cégünk legkiemelkedőbb ügyfeleinek, beleértve jelentősebb gyógyszeripari és petrolkémiai vállalatokat különféle vegyipari területekről, ezen felül több ügyfelet is meggyőzött vállalatunk szolgáltatásainak igénybevételéről. Érvényességgel jogsértéssel és működési szabadsággal kapcsolatos szabadalmi ügyekről véleményt nyújt, valamint a kívánt technológiai területről felmérést és összegzést készit. Henter úr tanácsadással is foglalkozik a jogi kérdések széles körében, amelyek túlnyomórészt a szabadalmi gyakorlat és stratégia különböző aspektusaira vonatkoznak. Széles körű tapasztalattal rendelkezik a nagy nemzetközi szabadalmi portfoliók nyilvántartásával és kezelésével kapcsolatban, valamint a külföldi munkatársakkal való kommunikációban.

2001-ben csatlakozott a céghez, közvetlenül a George Washington Egyetem szabadalomjog mesterképzésének elvégzése után, melyet a Rutgers egyetemen végzett jogi tanulmányai előztek meg. Henter úr elképesztően erős műszaki háttérrel rendelkezik hiszen BSc diplomát szerzett környezetmérnöki és biológiaierőforrások mérnök szakon, melynek tanterve leginkább a mezőgazdasági mérnök szakéhoz hasonlit. Ezen felül MSc-t azaz mesterképzést végzett vegyész- és bio mérnök szakokon.

Henter úr, etnikailag magyar, Erdélyben (Románia) született és 12 éves korában érkezett az Egyesült Államokba. Magyarul folyékonyan beszél, és számos alkalommal utazott szerte Európában, ahol esetenként szemináriumokat tartott különböző szabadalommal kapcsolatos témákról.

Henter úr különös érdeklődést tanúsít az ázsiai, főleg Japánból és Kínából érkező ügyfelekkel szemben, többször utazott e célterületre hogy a meglévő remek viszonyt ápolja az ottani ügyfeleinkkel. Rendszeresen bemutatókat tart az amerikai szabadalmi gyakorlatra vonatkozó jogi változásokról, mind személyesen, főképp utazásai során, mind videó konferencia formájában. Henter úr rendszeresen járul hozzá a cég hírleveléhez is.

Tanulmányok
Rutgers Műszaki Egyetem (BSc. Bio-Környezetmérnöki 1995)
Rutgers Főiskola (BSc Bio-Resource -hasonló a mezőgazdasági- mérnök 1995)
Rutgers Műszaki Egyetem (MSc. Vegyész és Bio mérnöki 1996)
Rutgers Newark Law School (Jogi Doktor. 2000)
A George Washington Egyetemen Washingtonban, 2000-2001-közt részt vett az LLM programban.

Nyelv
Magyar

Felvételi tagságok
New York Állami Bar (2000)
New Jersey Állami Bar (2000)
Elismert gyakorlat az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala (2001) előtt.

Publikációk és előadások
Tanulmányok és előadások az Amerikai Egyesült Államokban érvényes szabadalmi törvényekről, Magyarországon valamint Németországban, Japánban és Kínában.